Foto: AP/Scanpix/LETA

Lielbritānijas ārlietu sekretārs saņēmis viltus zvanu no krievu jokdariem, kas uzdevušies par Armēnijas jaunievēlēto premjeru Nikolu Pašinjanu, raksta CNN.

Viltus zvanu veikuši divi Krievijas pilsoņi – Vladimirs Krasnovs jeb "Vovans" un Aleksejs Stolijarovs jeb "Leksuss". Šī nav pirmā reize, kad abi jokdari izjoko pasaulē populārus cilvēkus – apmānīts ticis arī populārais mūziķis Eltons Džons un ASV enerģijas sekretārs Riks Perijs. Reiz abi jokdari, izliekoties par Latvijas aizsardzības ministru Raimondu Bergmani, apmānīja Spānijas aizsardzības ministri Mariju Doloresu de Kospedalu Garsiju.

Krievijas jokdari ar Lielbritānijas ārlietu sekretāru aizvadījuši 18 minūšu garu telefonsarunu. Izliekoties par Nikolu Pašinjanu, viens no jokdariem esot lūdzis Džonsona padomus par to, kā vest sarunas ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, kā arī paudis cerību, ka netiks saindēts ar "Novičok" indi, vēsta CNN.

Telefonsaruna esot noslēgusies pēc tam, kad viens no jokdariem ir aprakstījis jaunu indes paveidu un apgalvojis, ka Džonsonam vajadzētu to pamēģināt. Šajā brīdi Lielbritānijas ārlietu sekretārs esot sapratis, ka ticis izjokots un pārtraucis sarunu. Lielbritānijas ārlietu birojs nāca klajā ar paziņojumu, kurā nosodīja jokdaru "bērnišķīgo uzvedību," ziņo CNN.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!