Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Itālijas prezidents Serdžo Matarella trešdien Džuzepem Kontem uzticējis veidot jauno valdību, vēsta ziņu aģentūra AFP.

Prezidents Serdžo Matarella trešdienas pēcpusdienā satikās ar Konti, "kuram apstiprināja mandātu, lai viņš veidotu valdību", sacīja Itālijas prezidenta ģenerālsekretārs Ugo Zampetti.

Sarunas ar prezidentu tika atliktas saistībā ar pretenzijām pret to, ka Konte bija norādījis nepatiesu akadēmisku pieredzi savā CV.

Atsaucoties uz raidsabiedrību BBC, 64 gadus vecais Konte apvainojumus noliedz. Pēc sarunām ar prezidentu Konte sacīja: "Ārpus šīs pils ir valsts, kas pamatoti gaida jaunu valdību un atbildes. Viņš piebilda, ka tagad ir dzimusi pārmaiņu valdība, ka viņš būs "aizstāvis" visiem itāļiem uz starptautiskās un Eiropas skatuves.

Viņam tagad jānoformē ministru kabinets, kas bijis dienām apspriests temats sarunu ceļā starp Pieczvaigžņu kustību (M5S) un labējo Līgu.

Valdības kandidātu sarakstam jābūt Itālijas prezidenta apstiprinātam, pirms tas var gūt parlamenta apstiprinājumu.

Jau vēstīts, ka M5S līderis Luidži Di Maio Kontes kandidatūru izvirzīja, tiekoties ar Itālijas prezidentu Serdžo Matarellu.

Divas populistu partijas par saviem plāniem paziņojušas pagājušajā nedēļā.

Prezidentam bija jādod sava piekrišana premjerministra kandidātam pirms M5S un labējā Līga var sākt koalīcijas valdības sastādīšanu.

Itālija bez valdības ir kopš 4. marta vēlēšanām, tāpēc ka neviena politiskā frakcija neguva balsu vairākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!