Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV ieviesusi sankcijas pret Irānas Revolucionārās gvardes korpusa pārstāvjiem, ziņo "Al-Jazeera".

Sankcijas ir ieviestas, pamatojoties uz aizdomām par to, ka Jemenā karojošie Hutu nemiernieki no Irānas armijas pārstāvjiem saņēmuši noderīgu informāciju saistībā ar ballistisko raķešu izmantošanu. ASV Valsts Kase nāca klajā ar paziņojumu, ka piecu Irānas armijas pārstāvju rīcība ir ļāvusi Hutiem veikt raķešu uzbrukumus Saūda Arābijas pilsētām un naftas ieguves infrastruktūrai, vēsta "Al-Jazeera".

"Amerikas Savienotās Valstis nepieļaus, ka Irāna palīdz Hutu nemierniekiem, kas uzbrūk mūsu partnerei Saūda Arābijai," izteicās ASV valsts kases sekretārs Stīvs Mnučins. ASV apgalvo, ka Irānas Revolucionārās gvardes korpuss ir atbalstījis Hutu centienus uzlabot savas ballistisko raķešu spējas.

Irānas armijas pārstāvji esot pārraudzījuši ballistisko raķešu komponentu pārvietošanu, kā arī speciālistu izvietošanu Tuvo Austrumu reģionā. Sankciju rezultātā apsūdzēto indivīdu aktīvi, kas atrodas ASV jurisdikcijā ir iesaldēti. Sankcijas varētu tikt ieviestas arī pret tiem indivīdiem, kas sadarbojas vai ir snieguši palīdzību konkrētajām Irānas armijas amatpersonām.

Pirmdien ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo paziņoja, ka Irānai ir jāpilda Amerikas Savienoto Valstu noteiktās prasības vai arī jāsaskaras ar "stingrāko sankciju režīmu, kas jebkad ieviests" un "līdz šim nepieredzētu finansiālu spiedienu". Viena no ASV prasībām ir, ka Irānai ir jāpārstāj sniegt militāru atbalstu Hutu nemierniekiem Jemenā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!