Foto: AP/Scanpix/LETA
Jekatarinburgas mērs Jevgēņijs Roizmans atkāpies no amata, protestējot pret jauno procesu, kādā tiek ievēlēti pašvaldību vadītāji, raksta RFE/RL.

Sverdlovskas apgabala likumdevēji aprīlī pieņēma izmaņas, kas paredz, ka pašvaldības vadītāji vairs netiks ievēlēti tiešās vēlēšanās – pilsētas dome izvēlēsies vienu no kandidātiem, kurus būs izraudzījusi īpaša komisija. Roizmans ir viens no retajiem Krievijas reģionālajiem politiķiem, kurš atklāti kritizējis prezidentu Vladimiru Putinu, vēsta RFE/RL.

"Mani ievēlēja pilsētas iedzīvotāji, es aizstāvu iedzīvotāju intereses. Mēs esam nonākuši situācijā, kurā mums ir jāleģitimizē kāda cita lēmums. Šādos apstākļos es nestrādāšu. Paziņoju, ka atkāpjos no amata," izteicās Roizmans. "Soli pa solim pilsētas domei tiek atņemts viss – pilnvaras, finanses, tiešas vēlēšanas," norādīja Roizmans.

Roizmans paziņoja, ka šis likums samazina demokrātiju un negatīvi ietekmē pilsētas intereses. Tāpat viņš izteicās, ka jaunais process, kādā tiek izvēlēti pilsētu mēri palīdzēs Kremlim izraudzīties sev lojālu pārstāvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!