Foto: AFP/Scanpix/LETA

Portāls "Delfi" sadarbībā ar Latvijas Ārpolitikas institūtu piedāvā starptautiskās publiskās diskusijas "Rietumi un Krievija jaunajā normalitātē" tiešraidi. Diskusija sāksies pulksten 17 un norisināsies angļu valodā.

Diskusijas nosaukums apspēlē strīdīgu ideju par jaunas "normalitātes" izveidošanos Rietumu un Krievijas attiecībās. Diskusijas mērķis ir analizēt Krievijas un Rietumu politiskās, ekonomiskās un militārās attiecības, vienlaicīgi identificējot reālistiskākās sadarbības nozares īstermiņā un ilgtermiņā.

Ņemot vērā sankciju-pretsankciju režīma radītās sekas un ekonomiskās savstarpējās atkarības samazināšanos, arvien nozīmīgāka kļūst nepieciešamība identificēt mērķus un iespējas, kā arī šī brīža šķēršļus Rietumeiropas un Krievijas attiecību kontekstā.

Publiskās diskusijas dalībnieki pievērsīsies šādam jautājumu klāstam: Kas ir galvenās šī brīža aktualitātes Krievijas un Rietumu attiecību kontekstā? Kādas ir nozīmīgākās drošības un militārās tendences Eiroatlantiskajā zonā, īpaši Baltijas un Melnās jūras reģionos? Kādas ir iespējas un galvenie izaicinājumi ES un Krievijas ekonomiskajās attiecībās? Visbeidzot arī tīri praktiski raudzīsimies uz gaidāmajām pārmaiņām enerģētikas un transporta savienojumu kontekstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!