Foto: Publicitātes foto

Pirms 12. jūnijā paredzētā Trampa-Kima samita, ASV izgatavotas īpašas monētas par godu šim svarīgajam notikumam, raksta "The New York Times".

Monētas izlaidusi Baltā nama komunikācijas aģentūra – iestāde, kas pakļauta ASV prezidentam un tajās ir attēloti ASV un Ziemeļkorejas valstu vadītāji. Kims Čenuns monētā nodēvēts par Ziemeļkorejas augstāko līderi. Monētas ir izpelnījušās kritiku, jo daudzi uzskata, ka tādā veidā tiek godināts Kima represīvais režīms. Mazliet amizants ir fakts, ka Kims Čenuns uz monētas ir atveidots ar tā saucamo "dubultzodu".

Baltais nams nāca klajā ar paziņojumu, ka tas nekādā veidā nav ietekmējis nedz monētas dizainu, nedz ražošanu – šādas monētas kopš 2003. gada pasūta Baltā Nama komunikācijas aģentūra, kuras personāls nodarbojas ar ASV prezidenta komunikācijas procesu nodrošināšanu, tostarp ārvalstu vizīšu laikā.

Šobrīd pastāv neskaidrība par to, vai Trampa-Kima samits vispār notiks. ASV-Ziemeļkorejas attiecības pēdējo nedēļu laikā atkal ir sarežģījušās pēc tam, kad Phenjana kritizēja ASV par militāru mācību organizēšanu kopā ar Dienvidkoreju un piedraudēja atcelt samitu, ja ASV mēģinās piespiest vienpusēju Ziemeļkorejas atteikšanos no sava kodolarsenāla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!