Foto: EPA/Scanpix/LETA

Svētdien, turpinoties nedēļām ilgiem vulkāniskiem izvirdumiem Havaju salās, ievainots kāds vīrietis un evakuējušies tūkstošiem apkārtnē mītošu iedzīvotāju, vēsta raidsabiedrība BBC.

Ievainotais vīrietis sēdējis uz savas mājas balkona, kad "lava uzšļakstījusies" viņam virsū. "Tā trāpīja uz viņa apakšstilba un sadragāja visu kāju uz leju," pilsētas mēra vārdā sacīja oficiālā pārstāve.

Lavas šļaksti var svērt tikpat, "cik ledusskapis", viņa pastāstījusi ziņu aģentūrai "Reuters".

Kīlauea vulkāns Havaju salās uzliesmojis maija sākumā, tuvējā apkārtnē dzīvojošo iedzīvotāju drošība ik dienas tikusi apdraudēta.

Liela eksplozija notikusi piektdienas, 18. maija naktī uz sestdienu, vulkāniskā gāze izplatījusies trīs kilometru augstumā.

Tūkstošiem cilvēku ir atstājuši savas mājas. Arī krūmu ugunsgrēki izcēlušies dažādās salas vietās, informē BBC.

"Tas, kas mani uztrauc visvairāk, ka cilvēki varētu būt iesprostoti saistībā ar to," teica pārstāve.

Jau vēstīts, ka sestdien, turpinoties Kīlauea vulkāna izvirdumam Havaju salās, lavas straume atgriezusi no ārpasaules aptuveni 40 mājas, liekot civilās aizsardzības dienestiem ar Nacionālās gvardes helikopteriem evakuēt no šīs apkaimes vismaz četrus cilvēkus.

ASV Havaju salās esošais Kīlauea vulkāns ir pastāvīgi aktīvs kopš 1983. gada, un spēcīgākas lavas izplūdes kopš tā laika novērotas regulāri vidēji ik pēc pāris gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!