Foto: AFP/Scanpix/LETA

Svētdien nosaukti Teksasas vidusskolā rīkotā uzbrukuma bojāgājušie, ziņo raidsabiedrība BBC.

Ziņots, ka piektdien, 18. maijā, 17 gadus vecais Santafe vidusskolas skolēns Dimitrios Pagourtzis atklājis uguni Santafē vidusskolā, nogalinot desmit skolēnus, bet desmit vidusskolas audzēkņus ievainojot.

Taču policija svētdien apstiprinājusi, ka apšaudē bojā gājuši astoņi studenti un divas skolotājas, savukārt uzbrukumā ievainoti 13 cilvēki, ieskaitot vienu skolas policistu, kurš atrodas kritiskā stāvoklī.

Pakistānas vēstniecības Vašingtonā pārstāvis sestdien apstiprinājis, ka apmaiņas studente Sebika Šeikha ir starp bojāgājušajiem. Arī skolotāja Sintija Tisdeila tikusi nogalināta.

Bojāgājušajie upuri ir 17 gadus vecais Kriss Stouns. Viņa 19 gadus vecā māsa Meresedesa Stouna "LA Times" stāstījusi, ka "būt brālim bijis viņa labākais darbs". Glenda Anna Pērkinsa, viena no Santafe skolotājām, Džareds Bleks, 18 gadus vecā Sebika Šeikha un 15 gadus vecā Angelike Ramireza, Kristiāns Railijs Garsija, 16 gadus vecā Šeina Fišere, Kimberlija Džesika Veigena, Ārons Kails Makleods, kurš bijis 15 gadus vecs, 64 gadus vecā skolotāja Sintija Tisdeila, informē BBC.

Jau vēstīts, ka Dmitrios Pagourtzis aizturēts un par pastrādāto noziegumu apsūdzēts slepkavībā. Viņš tiesā sniedzis ar zvērestu apliecinātu rakstveida liecību, atteicies no tiesībām klusēt un atzinis savu vainu "vairāku cilvēku nošaušanā".

Sākotnējā informācija liecina, ka uzbrucējam varētu tikt piespriests nāvessods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!