Foto: EPA/Scanpix/LETA

Atrasta viena no divām "melnajām kastēm" no lidmašīnas, kas piektdien avarēja netālu no Havanas starptautiskās lidostas Kubā, nogalinot vairāk nekā 100 cilvēku, atsaucoties uz Kubas varas iestādēm, ziņo raidsabiedrība BBC.

Atrastā "melnā kaste" esot labā stāvoklī, un Kubas satiksmes ministrs Adels Jazkvidro paudis cerību, ka drīzumā izdosies atrast arī otru ierīci.

Jau ziņots, ka piektdien neilgi pēc pacelšanās no Havanas Hosē Marti lidostas nogāzusies Kubas valsts lidsabiedrības aviolaineris. Lidsabiedrības "Cubana de Aviacion" lidmašīna "Boeing 737", kas no Havanas devās uz Olginu salas austrumos, nogāzās netālu no galvaspilsētas starptautiskās lidostas.

Kubas varas iestādes ir sākušas izmeklēšanu, kurā skaidros avārijas iemeslus. Atsaucoties uz aculieciniekiem, raidsabiedrība ziņo, ka lidmašīna uzliesmojusi pirms nogāzusies laukā netālu no Havanas starptautiskās lidostas. Kāds aculiecinieks stāstījis, ka redzējis aviolaineri paceļamies, taču pēc tam tas apgriezies un sācis krist lejup, savukārt cits apgalvojis, ka dzirdējis sprādzienu un pēc tam redzējis lielu dūmu mākoni.

Avarējusī lidmašīna bijusi iznomāta no Meksikas firmas "Aerolineas Damojh". Meksikas varas iestādes paziņojušas, ka lidmašīna būvēta 1979. gadā un veiksmīgi pārbaudīta pagājušā gada novembrī.

Jaunākā informācija liecina, ka kopumā lidmašīnā atradušies 105 pasažieri un seši apkalpes locekļi. Iepriekš sniegtās ziņas apstiprinājušas, ka lidmašīnā esošie pasažieri pārsvarā bijuši kubieši, taču pieci bijuši ārzemnieki. Savukārt seši apkalpes locekļi bijuši meksikāņi. Argentīnas valdība apstiprinājusi, ka starp bojāgājušajiem ir divi tās valstspiederīgie.

Raidsabiedrība ziņo, ka trīs sievietes ir izdzīvojušas un aizvien kritiskā stāvoklī atrodas slimnīcā.

Kubas lidmašīnas avārija uzskatāma par briesmīgāko aviokatastrofu Kubā, kas pieredzēta pēdējo desmitgažu laiku. Sestdien Kubā izsludinātas divas nacionālās sēru dienas, lai pieminētu piektdien notikušajā lidmašīnas avārijā bojāgājušos lidmašīnas pasažierus un apkalpes locekļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!