Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Donalda Trampa administrācija likvidējusi nacionālā kiberdrošības koordinatora amatu, ziņo "NBC News".

ASV prezidents parakstīja rīkojumu, kas paredz izmaiņas federālajā informācijas tehnoloģiju infrastruktūrā. Tomēr šajā rīkojumā nekas nav minēts ne par kiberdrošības koordinatora amatu, ne par personu, kas varētu aizstāt līdzšinējo kiberdrošības koordinatoru Robu Džoisu.

ASV Nacionālās drošības padome nāca klajā ar paziņojumu, kurā pauda, ka paredzētās izmaiņas veicinās padomes efektivitāti un samazinās birokrātiju. Nacionālās drošības padomes pārstāvji ir izteikušies, ka tās kiberdrošības komandā jau strādā divi direktori, līdz ar to kiberdrošības koordinēšana ir nodrošināta, vēsta "Politico".

Demokrātiskās partijas pārstāvji ASV Kongresā kritizēja šo lēmumu un jau ir iesnieguši likumprojektu par amata atjaunošanu, raksta "NBC News". Vairāki Kongresa demokrāti ir pauduši neizpratni par Trampa administrācijas lēmumu, sakot, ka ir nepieciešams attīstīt ASV kiberdrošību nevis to mazināt, it sevišķi mūsdienās, kad draudi kibertelpā kļūst nopietnāki.

Kiberdrošības koordinators vadīja vairāku direktoru komandu, kas sadarbojās ar citām aģentūrām, lai izveidotu vienotu stratēģiju tādos jautājumos kā vēlēšanu drošības veicināšana un digitālā atturēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!