Foto: AP/Scanpix/LETA

Talibi naktī uz otrdienu uzbrukuši Afganistānas rietumu provinces Farāhas galvaspilsētai, kurā izcēlušās smagas kaujas, iedzīvotājiem ziņojot par aviācijas uzlidojumiem, sprādzieniem un apšaudēm.

Koordinētais uzbrukums sācies no trim pusēm ap pusnakti un talibiem izdevies sagrābt trīs līdz četrus kontrolpunktus Farāhas pilsētas nomalē, no pilsētas ziņo provinces padomes loceklis Hairs Mohamads Nūrzai. Pēc viņa teiktā, uzbrukumā piedalījušies simtiem talibu.

Uzbrukumā nogalināts pagaidām nenoskaidrots skaits drošības spēku karavīru un vēl vismaz desmit ievainoti, pavēstīja Nūrzai. Pēc amatpersonu teiktā, simtiem ģimeņu bēgušas no sadursmēm. Nemiernieki izplatījuši paziņojumu, brīdinot iedzīvotājus palikt savās mājās un saglabāt mieru.

Kaujinieki ieņēmuši vismaz trīs ciemus Farāhas nomalē un aizdedzinājuši vairākus kontrolpunktus. Talibu ieņemto rajonu atkarošanai nosūtīti papildspēki un uz vietas atrodas elites spēki, paziņoja Aizsardzības ministrija. Uz pilsētu nosūtīti arī policijas īpašo uzdevumu spēki, paziņoja Iekšlietu ministrija.

Farāha ir opija magoņu audzēšanas province grūti sasniedzamā Afganistānas daļā un pēdējos gados tajā notikušas intensīvas sadursmes. 2017. gadā nemiernieki centās ieņemt provinces galvaspilsētu trīs reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!