Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps trešdien noraidījis demilitarizēto zonu starp Dienvidkoreju un Ziemeļkoreju kā iespējamo norises vietu samitam ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu.

Tramps, kurš iepriekš minējis Singapūru un demilitarizēto zonu kā potenciālās samita vietas, žurnālistiem Baltajā namā sacīja, ka konkrēts laiks un vieta tiks paziņoti tuvāko trīs dienu laikā.

Jautāts, vai tikšanās notiks demilitarizētajā zonā, Tramps atbildēja, ka nē.

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo trešdien ieradās Ziemeļkorejā, lai veiktu priekšdarbus Trampa un Ziemeļkorejas līdera samitam. Līdz ar Pompeo mājās atgriezīsies trīs ASV pilsoņi, kas līdz šim atradās ieslodzījumā Ziemeļkorejā.

Tramps paziņoja, ka Pompeo bijusi veiksmīga tikšanās ar Kimu un ka saskaņots abu valstu galvu sarunu paredzamais datums un vieta.

Taču prezidents piebilda, ka pie samita plānošanas vēl tiek strādāts, un, atbildot uz žurnālistu jautājumu, vai tikšanās var izjukt, sacīja, ka viss ir iespējams.

"Es ticu, ka abas puses noslēgs vienošanos. Es domāju, ka tā būs ļoti veiksmīga vienošanās. Es domāju, ka mums ir iespēja padarīt to veiksmīgu. Bet daudz kas var notikt," norādīja Tramps.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!