Foto: Reuters/Scanpix

Irākas iznīcinātāji svētdien veikuši uzlidojumu teroristu organizācijas "Daesh" ("Islāma valsts") komandieru sanāksmei Sīrijas austrumos, paziņoja Irākas premjerministra birojs.

Birojs norādīja, ka uzlidojums noticis pēc premjera Haidera al Abadi rīkojuma, un tā mērķis bijis ""Daesh" komandieru sanāksme uz dienvidiem no Dušašijas Sīrijas teritorijā".

Uzlidojumā piedalījušies iznīcinātāji F-16, un tas bijis veiksmīgs, ziņu aģentūrai AFP teica Irākas drošības struktūru mediju centra pārstāvis ģenerālis Jahja Rasuls.

Dušašija ir tuksnešains apvidus Sīrijas Hasekes provincē, kur ASV atbalstītā kurdu vadītā alianse cīnās pret džihādistiem.

Uzlidojumā piedalījušies iznīcinātāji F-16, un tas bijis veiksmīgs, ziņu aģentūrai AFP teica Irākas drošības struktūru mediju centra pārstāvis ģenerālis Jahja Rasuls.

Mediju centrs vēlāk publiskoja videomateriālu, kurā redzama eksplozija ēkā, kas, pēc visa spriežot, bija uzbrukuma mērķis.

Savukārt Irākas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka uzbrukums koordinēts ar Sīrijas valdību un ASV vadīto koalīciju.

"Pēc informācijas saņemšanas par mērķi sadarbībā ar Sīrijas valdību un koordinācijā ar koalīcijas spēkiem Irākas gaisa spēku F-16 vadīja triecienus "Islāma valsts" komandpostenim desmit kilometrus no Irākas robežas Sīrijas teritorijā," sacīja Irākas Aizsardzības ministrijas padomnieks ģenerālis Mohammeds al Askari.

Mērķis "tika pilnībā iznīcināts un visas ["Daesh"] amatpersonas tajā tika nogalinātas," sacīja Askari, neminot nogalināto skaitu.

19. aprīlī Irāka paziņoja, ka veikusi uzlidojumu teroristu organizācijai "Daesh" Sīrijas Deir ez Zoras provincē, nogalinot 36 tās kaujiniekus.

Irāka arī pagājušajā gadā veica uzlidojumus "Daesh" mērķiem Sīrijā.

Irākas valdība decembrī pasludināja uzvaru pār "Daesh". Pateicoties ASV vadītās koalīcijas atbalstam, Irākas valdībai ir izdevies atgūt kontroli pār visām teritorijām, ko "Daesh" sagrāba 2014. gadā un 2015. gadā.

Taču "Daesh" šūniņas joprojām spēj sarīkot uzbrukumus Irākā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!