Foto: TASS/Scanpix/LETA

Par septiņām Nīderlandes firmām tiek veikta izmeklēšana sakarā ar aizdomām, ka tās piedalās tilta būvniecībā starp Krieviju un Ukrainai piederošo Krievijas anektēto Krimas pussalu, pārkāpjot Eiropas Savienības (ES) sankcijas, piektdien apstiprināja prokurori.

Pastāv aizdomas, ka firmas piegādājušas iekārtas, tostarp specializētus pāļu dzinējus 19 kilometrus garā tilta būvniecībai, paziņoja Hāgas prokuratūra. Par divām Nīderlandes firmām kopš 2017. gada septembra tiek veikta izmeklēšana sakarā ar ES sankciju pārkāpšanu.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins martā apmeklēja topošo tiltu un paziņoja, ka tam jābūt gatavam ne vēlāk par septembra beigām.

Krievija 2014. gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014. gada aprīļa Krievijas regulāro vienību karavīri, Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, kā arī diversanti ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!