Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Sīrijā ar raķetēm apšaudītas režīma spēku pozīcijas Alepo un Hamas provincēs, paziņojusi Sīrijas oficiālā ziņu aģentūra SANA, neko nevēstot par uzbrucējiem.

Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory of Human Righs" (SOHR), kas apkopo ziņas no avotiem Sīrijā, apstiprināja, ka raidītas raķetes un apšaudītajās režīma bāzēs bijuši dislocēti "irāņu elementi".

Triecienā bāzei Hamas provincē nogalināti 26 karotāji, kas Sīrijas pilsoņkarā cīnās valdības spēku pusē. Lielākā nogalināto daļa esot irāņi, teikts SOHR paziņojumā.

Triecienu 47. brigādes bāzei, "iespējams", veikusi Izraēla, norādīja SOHR.

Izraēlas armija nav komentējusi Sīrijā nule kā notikušos uzbrukumus un informāciju par savu iespējamo līdzdalību.

Sīrija un tās sabiedrotā Irāna 9. aprīlī vainoja Izraēlu par gaisa triecieniem militārajai bāzei Sīrijas vidienē, kur gāja bojā vismaz 14 Sīrijas un Irānas karavīri.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011. gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Saskaņā ar dažu opozīcijas aktīvistu aplēsēm kopējais upuru skaits jau pārsniedzis 400 000.

ASV, Francija un Lielbritānija, reaģējot uz apsūdzībām par Dumā, netālu no Damaskas, 7.aprīlī notikušo ķīmisko uzbrukumu, 14. aprīlī veica bezprecedenta raķešu triecienu Sīrijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!