Foto: AFP/Scanpix/LETA

Sīrijas valdības spēki guvuši panākumus cīņā pret teroristu grupējumu "Daesh" pie Damaskas, svētdien paziņojusi Londonā bāzētā cilvēktiesību organizācija "Syrian Observatory of Human Righs" (SOHR).

Organizācija ziņo, ka Sīrijas valdības spēki sestdienas vakarā ieguvuši kontroli pār lielu daļu Kadamas rajona, kas ir valdības spēku lielākā pavirzīšanās uz priekš kopš šīs ofensīvas sākuma 19. aprīlī. Tikmēr turpinās sadursmes starp valdības spēkiem un "Daesh" kaujiniekiem pie Jarmukas palestīniešu bēgļu nometnes un Hadžar al Asvadas rajonā, kas atrodas netālu no Kadamas rajona, ziņo SOHR.

Tāpat tiek ziņots, ka "Daesh" kaujinieki uzbrukuši opozīcijas grupējuma "Ababil Horan Brigade" kontrolētajai teritorijai, ieņemot tā dēvēto Japāņu slimnīcu.

Galvaspilsētas dienvidu rajoni ir pēdējais apgabals, kas Damaskas pievārtē vēl neatrodas valdības spēku kontrolē. Iepriekš šomēnes valdības spēki atguva kontroli pār Austrumgutas rajonu, kas kādreiz bija nozīmīgs opozīcijas kaujinieku centrs.

Austrumgutas iekarošana bija Sīrijas armijas lielākā uzvara kopš 2016. gada decembra, kad armija ar Irānas un Krievijas spēku atbalstu ieguva pilnu kontroli pār Alepo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!