Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Sestdien, 28.aprīlī, gaisa temperatūra vietām Albānijā pakāpās līdz pat +35 grādiem, un karstuma rekordi pārspēti arī citviet Balkānu reģionā, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

+35 grādu karstums reģistrēts arī vienā no Albānijas galvaspilsētas Tirānas novērojumu stacijām, bet pilsētas galvenajā meteostacijā termometra stabiņš pakāpās līdz +33,3 grādiem, pārspējot visa mēneša karstuma rekordu - iepriekšējais bija +32,6 grādi 1950.gada 21.aprīlī.

Aprīļa maksimālās gaisa temperatūras rekords sestdien labots arī Melnkalnes faktiskajā galvaspilsētā Podgoricā, kur karstums sasniedza +33,2 grādus. Saskaņā ar provizoriskiem datiem Albānijā un Melnkalnē labots ne tikai galvaspilsētas, bet arī visas valsts aprīļa karstuma rekords.

Grieķijā jau vairākas dienas pēc kārtas gaisa temperatūra vietām valstī sasniegusi +32..+33 grādus. Melnkalnē, Maķedonijā un Serbijā ir spēkā sinoptiķu izplatītais dzeltenās krāsas brīdinājums par karstumu.

Siltās gaisa masas no Balkāniem virzās tālāk uz ziemeļiem, svētdien arī dažviet Centrāleiropā gaisa temperatūra sasniegs +30 grādu atzīmi, pirmdien Lietuvas dienvidos prognozēta tveice līdz +27 grādiem.

Turpretī Rietumeiropā sinoptiķi brīdina par spēcīgām lietavām un potenciāliem plūdiem, lielākais nokrišņu daudzums gaidāms Francijā, Beniluksa valstīs un Anglijas dienvidaustrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!