Foto: Reuters/Scanpix

Divas vācietes, kas bija pievienojušās džihādistu grupējumam "Daesh" ("Islāma valsts"), atgriezušās Vācijā no Irākas ziemeļiem kopā ar trim bērniem, piektdien vēsta laikraksts "Die Welt", atsaucoties uz vārdā neminētām drošības jomas amatpersonām.

Orderi šo sieviešu aizturēšanai nav izdoti, līdz ar to ceturtdien, ierodoties Frankfurtes lidostā, viņas nav arestētas. Viena no viņām ir turku izcelsmes. Pēdējo reizi viņas turētas ieslodzījumā sieviešu cietumā Erbīla, Irākas Kurdistānā. Federālā Augstākā tiesa liegusi izsniegt aizturēšanas orderus, paziņoja Vācijas valsts prokurors. Šo lietu patlaban izskata krimināltiesas palāta.

Aizturēšanas orderus liegts izdot, jo neesot pārliecinoši pierādīts sieviešu atbalsts terorismam, vēsta "Die Welt". Cietumos Irākā un Sīrijas ziemeļos šobrīd atrodas 80 vācu džihādisti, norāda laikraksts.

"Daesh" vēl nesen kontrolēja plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, arī vairākas lielas pilsētas, kur centās ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludināja tur "kalifātu" un pastrādāja neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Aktivizējoties operācijām pret "Daesh", grupējums tagad zaudējis teju visas agrākās teritorijas. Grupējums cenšas nostiprināties arī Lībijā un Afganistānā, kā arī uzņēmies atbildību par teroraktiem Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!