Foto: AFP/Scanpix/LETA

Turcijas tiesa trešdien piespriedusi cietumsodus 13 opozīcijas laikraksta "Cumhuriyet" žurnālistiem un darbiniekiem par palīdzību teroristiskām organizācijām, vēsta mediji.

Trīs "Cumhuriyet" darbiniekus tiesa attaisnoja, vēsta ziņu aģentūra AFP. "Cumhuriyet" advokāti paziņojuši, ka pārsūdzēs tiesas spriedumu, kas līdz apelāciju izskatīšanai nestāsies spēkā.

Notiesāto vidū ir "Cumhuriyet" valdes priekšsēdētājs Akins Atalajs, galvenais redaktors Murats Sabundžu un reportieris Ahmets Šiks. Piespriestie cietumsodi variē no divarpus gadiem līdz septiņarpus gadiem.

Valdības kritiķi šo tiesas procesu uzskata par pierādījumu brīvību vājināšanai, kas seko pēc 2016. gada jūlijā notikušā apvērsuma mēģinājuma. Ankara pēc neveiksmīgā puča ir asi vērsusies pret tiem, kurus vaino tā sarīkošanā. Sekulārais "Cumhuriyet" ir viens no ietekmīgākajiem Turcijas medijiem, kas iestājas pret prezidentu Redžepu Tajipu Erdoanu.

Pēc notiesājošā sprieduma Šiks tviterī paziņoja, ka galu galā viņi uzvarēs. "Turiet galvas augšā. Neviena diktatūra vēsturē nav uzvarējusi cīņu, lai apklusinātu taisnīgos," paziņoja reportieris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!