Foto: AP/Scanpix

Vācijas varas iestādes piektdien apsūdzēja bijušo Federālā migrācijas un bēgļu biroja (BAMF) ierēdni par 1200 patvēruma lietu apstiprināšanu, kuras neatbilda attiecīgām prasībām.

Ir uzsākta korupcijas izmeklēšana pret bijušo BAMF biroja vadītāju Brēmenes pilsētā, kā arī pret trim advokāttiem no Brēmenes un Lejassaksijas federālās zemes, paziņoja Brēmenes prokurora preses sekretāre.

Apsūdzībā minētās lietas, kurās patvērumu pieprasījuši galvenokārt jezīdu reliģiskās minoritātes pārstāvji, aptver laika posmu no 2013. līdz 2017. gadam. Mediji ziņoja, ka nepareizu lēmumu skaits patvēruma meklētāju lietās var būt pat ap 2000. "Šajā BAMF birojā pieņemtie lēmumi par patvēruma apstiprināšanu tiks iespējami ātri pārbaudīti un nepieciešamības gadījumos atcelti," paziņoja Iekšlietu ministrijas parlamentārais valsts sekretārs Štefans Maiers.

Brēmenē un Lejassaksijā trešdien un ceturtdien tika veiktas kratīšanas astoņās vietās, tai skaitā vairākos advokātu birojos. Prokuratūras darbinieki veic izmeklēšanu pret aizdomās turētajiem arī par "grupveida pamudināšanu iesniegt nepiemērotus patvēruma pieteikumus", sacīja Brēmenes prokurora preses sekretāre.

Izmeklētājiem ir aizdomas, ka patvēruma meklētāji tika vesti uz Brēmeni no citām Vācijas vietām, lai viņi iesniegtu pieteikumus Brēmenē, lai gan viņi nebija BAMF Brēmenes biroja kompetencē. Šie patvēruma pieteikumi pēc tam tika prettiesiski apstiprināti, piebilda preses sekretāre. Tiek uzskatīts, ka bija kāds starpnieks, kurš novirzīja patvēruma meklētājus pie aizdomās turētajiem.

Prokuratūra informēja, ka izmeklēšanas gaitā vēl ir jānoskaidro šo patvēruma meklētāju izcelsmes valstis. Izmeklēšana tiek veikta pret pavisam sešiem cilvēkiem, tai skaitā vienu tulku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!