Foto: Publicitātes attēli
Kopš 14. marta Indijas kūrortā pazudusī Latvijas pilsone Līga Skromane ir atrasta mirusi, vēsta portāls "Indiatoday".

Sievietes izkropļotais ķermenis bez galvas atrasts upes krastā. Policija pašlaik veic ķermeņa atpazīšanu, bet mediji jau ziņo, ka tā ir 33 gadus vecā Skromane.

Ārlietu ministrijā portālam "Delfi" apstiprina, ka Indijā atrastas Līgas Skromanes mirstīgās atliekas. "Mirušās māsa ir atpazinusi atrasto sievietes ķermeni. Tiek veikta tiesu medicīnas ekspertīze drošai personas identifikācijai. Tā ir Indijas atbildīgo iestāžu kompetence," skaidro ministrijā, piebilstot, ka sniedz nepieciešamo atbalstu bojā gājušās sievietes māsai, lai saziņa ar Indijas institūcijām noritētu bez sarežģījumiem.

Sievietes ķermeni krūmos pie upes krasta atraduši vietējie jaunieši. Savukārt galva atrasta kādu gabalu tālāk, paziņoja policija. Sākotnējā pārbaude liecina, ka sieviete ir mirusi jau gandrīz mēnesi.

Vēstīts, ka Indijas policija Skromanes meklēšanai bija izveidojusi īpašu grupu. Skromane pazuda 14. martā Keralas štatā Indijas dienvidos.

Latvijas pilsone Līga Skromane Indijā bija ieradusies kopā ar māsu Ilzi Skromani, lai ārstētos pēc tradicionālajām ajūrvēdas metodēm. Līga Skromane, kas cieš no smagas depresijas, atstājusi ajūrvēdas centru Pothenkodes ciematā. Kāds autorikšas vadītājs pastāstījis policijai, ka viņš aizvedis Līgu uz netālo Kovalamas kūrortu, taču arī tur policija nav spējusi Līgu atrast.

Pazudušās māsa Ilze Skromane izsludināja 100 000 rūpiju (apmēram 1250 eiro) atlīdzību, kā arī izlīmēja paziņojumus par pazudušo māsu.

Līga un Ilze Skromanes ir Latvijas pilsones, kas jau ilgāku laiku dzīvojušas Īrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!