Foto: AFP/Scanpix/LETA

Irānas viceprezidente sieviešu jautājumos Masumeha Ebtekara ir stingri nosodījusi incidentu, kurā nofilmēta Irānas reliģiskās policijas pārstāvju vēršanās pret sievieti, kurai noslīdējis hidžābs, vēsta raidsabiedrība CNN.

Ar mobilo telefonu filmētajā video, kas strauji izplatījies sociālajos tīklos, redzams, kā reliģiskās policijas pārstāves konfliktē ar sievieti, kuras galvassega ir noslīdējusi.

Video kvalitāte neļauj pilnībā novērtēt notiekošo, taču starp policistēm un sievieti, šķiet, izceļas fizisks konflikts.

Pēc video izplatīšanās "morāles policijas" rīcību nosodījusi Irānas viceprezidente sieviešu jautājumos. "Es stingri nosodu šādu rīcību. Neviens cilvēks nav pelnījis tik asu pretreliģisku uzvedību," tviterī paziņojusi Ebtekara.

Vēlāk viņa paziņoja, ka iekšlietu ministrs pieprasījis detalizētu ziņojumu un pārbaudi par incidentu.

Irānas reliģiskā policija darbojas publiskās vietās, lai sekotu, kā cilvēki ievēro Islāma republikā pieņemtās morāles un uzvedības normas. Pēdējos mēnešos daudzas sievietes Irānā, protestējot pret obligāto galvas lakatu valkāšanu, ir publiski novilkušas savus hidžābus.

Kopš pērnā gada decembra saistībā ar protestiem policija ir aizturējusi vismaz 33 cilvēkus. Teherānas policija apgalvo, ka uz protestiem cilvēkus sakūdījuši ārzemnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!