Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV Donalda Trampa dzīvesbiedrene Melānija Trampa svētdien dosies uz Teksasu, lai apmeklētu ASV bijušās pirmās lēdijas Barbaras Bušas bēres, trešdien ziņo CNN.

"Melānija Trampa plāno izrādīt cieņu un doties sestdien uz bērēm," pavēstījusi Trampas komunikāciju direktore Stefānija Grišama. Pēc bēru ceremonijas Melānija Trampa atgriezīsies Vašingtonā.

Pagaidām Baltā nama pārstāvji nav snieguši informāciju par ASV prezidenta Donalda Trampa dalību Barbaras Bušas bērēs.

Kā atgādina medijs, parasti ASV pirmās lēdijas apmeklē bijušo ASV pirmo lēdiju bēru ceremonijas. Piemēram, 2016. gadā Mišela Obama Kalifornijā apmeklēja bēres, kurās mūžībā tika pavadīta bijusī ASV pirmā lēdija Nensija Reigana.

Jau ziņots, ka 92 gadu vecumā mirusi ASV bijusī pirmā lēdija Barbara Buša.

Barbara Buša, kas 73 gadus bija nodzīvojusi laulībā ar eksprezidentu Džordžu Bušu vecāko, bija arī eksprezidenta Džordža Buša jaunākā un bijušā Floridas štata gubernatora Džeba Buša māte.

Barbara Buša pirmā lēdija bija no 1989. gada līdz 1993. gadam, bet "otrās lēdijas" pienākumus pildījusi no 2001. gada līdz 2009. gadam, kad ASV prezidents uz diviem termiņiem bija viņas dēls Džordžs Bušs jaunākais.

Bijusī ASV pirmā lēdija nodibināja ģimeņu lasītpratības un rakstpratības fondu, lai palīdzētu vecākiem un bērniem no nelabvēlīgām ģimenēm iemācīties lasīt un rakstīt.

Pēdējā laikā Buša ilgstoši slimojusi un pēc vairākiem slimnīcas apmeklējumiem atteikusies no tālākas ārstēšanas, norādot, ka viņa vēlas pēdējās dienas pavadīt kopā ar ģimeni. Slimības būtība atklāta netiek.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!