Foto: AFP/Scanpix/LETA

Eiropas Savienības (ES) sankcijas Irānai par cilvēktiesību pārkāpumiem piemērotas atšķirīgo vērtību dēļ, bet abām pusēm būtu jāturpina dialogs, pirmdien paziņojusi Irānas Ārlietu ministrija.

"Mums ir zināmas viedokļu atšķirības ar Eiropas valstīm un Eiropas Savienību," preses konferencē paziņoja Irānas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis Bahrams Gosemi (titulbildē), piebilstot, ka tas daļēji skaidrojams ar atšķirīgajām vērtībām, sevišķi cilvēktiesību jomā.

ES ceturtdien par gadu pagarināja sankcijas pret 82 juridiskām un fiziskām personām, kas tiek turētas aizdomās par nopietniem cilvēktiesību pārkāpumiem Irānā.

Gosemi uzsvēra, ka dialogam ar ES būtu jāturpinās "konstruktīvā labas gribas atmosfērā".

"Turpmākajos mēnešos būs vairākas delegācijas, lai apspriestu dažādus jautājumus un ne tikai cilvēktiesības," viņš piebilda.

"Es ceru, ka tas notiks daudz pozitīvākā atmosfērā," sacīja Gosemi.

ES sankcijas, kas tika ieviestas pēc protestu apspiešanas Irānā 2009.gadā, aizliedz eksportēt uz Irānu aprīkojumu, kas var tikt izmantots cilvēku apspiešanai un telekomunikācijas izspiegošanai.

Šīs sankcijas nav saistītas ar 2015. gadā noslēgto kodolvienošanos, saskaņā ar kuru tika atcelta daļa sankciju, kas Irānai bija piemērotas saistībā ar tās kodolprogrammu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!