Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pret ASV prezidenta Donalda Trampa personīgo advokātu Maiklu Koenu tiek veikta kriminālizmeklēšana par viņa "biznesa darījumiem", piektdien paziņoja Tieslietu ministrija.

Koena un Trampa advokāti bija vērsušies federālā tiesā Manhetenā, mēģinot panākt, lai izmeklētāji nevarētu izskatīt dokumentus un citus pierādījumus, kas pirmdien tika konfiscēti kratīšanās Koena birojā, mājoklī un viesnīcas apartamentos, kā arī no viņa seifa un elektroniskajām ierīcēm.

Izmeklēšanu pret Koenu veic Ņujorkas Dienvidu rajona prokuratūra, balstoties uz informāciju, ko bija ieguvusi no īpašā prokurora Roberta Millera.

Izmeklēšana pret Koenu gan nav saistīta ar Millera vadīto izmeklēšanu par Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās, Krievijas kontaktiem ar Trampa vēlēšanu kampaņu un iespējamu šīs izmeklēšanas kavēšanu.no Trampa puses.

Reaģējot uz kratīšanu sava advokāta birojā, Tramps to nosauca par apkaunojumu, kā arī paziņoja, ka Millera veiktā izmeklēšana esot "uzbrukums valstij".

Atbildot uz Koena pieprasījumu uz laiku aizzīmogot pirmdien konfiscētos dokumentus, kuros var būt konfidenciāla sarakste starp advokātu un klientiem, federālie prokurori Ņujorkā paziņoja, ka kratīšanas bija "rezultāts mēnešiem ilgai izmeklēšanai pret Koenu, lai iegūtu pierādījumus par noziegumiem, no kuriem daudzi nav nekādi saistīti ar viņa kā advokāta darbu, bet attiecas uz paša Koena biznesa darījumiem".

Laikraksts "The Washington Post" ziņoja, ka izmeklēšana pret Koenu varbūt tiek veikta par iespējamu banku krāpniecību un vēlēšanu kampaņas finansēšanas pārkāpumiem.

Tieslietu ministrija informēja, ka tiesībsargājošās iestādes kādu laiku slepeni novērojušas Koena dažādos e-pasta kontus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!