Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nigērijas žurnālists, kuram ir saikne ar teroristisko grupējumu "Boko Haram", nācis klajā ar paziņojumu, ka tikai 15 no 112 Čibokas meitenēm ir dzīvas.

Žurnālists Ahmed Salkida sacīja, ka ir apspriedies par iespējamo meiteņu atbrīvojumu. Tiesa, palaistas garām vairākas iespējas, lai meitenes varētu atbrīvot.

Tikmēr BBC Nigērijas valdības pārstāvis apgalvojis, ka joprojām tiek diskutēts ar "Boko Haram" par meiteņu atbrīvošanu. Tāpat viņš noliedzis izskanējušos apgalvojumus par meiteņu nāvi.

112 no 276 skolniecēm joprojām tiek uzskatītas par bezvēsts pazudušām, atgādina medijs.

Kā zināms, 2014. gada aprīlī "Boko Haram" Čibokā Nigērijas ziemeļaustrumos nolaupīja vairāk nekā 270 skolnieces, izpelnoties plašu starptautisku nosodījumu. Meitenes nereti tika izmantotas grupējuma propagandas videomateriālos.

Pēc skolnieču nolaupīšanas 2014. gadā dažādās pasaules valstīs tika īstenotas kampaņas, aicinot meitenes atbrīvot, tostarp bieži tika izmantota mirkļbirka #BringBackOurGirls.

Pērnā gada oktobra sākumā pēc pārrunām ar islāmiskajiem kaujiniekiem tika atbrīvota 21 meitene. Tāpat aizpagājušā gada novembra sākumā, karavīriem pārmeklējot mežu ap "Boko Haram" bāzi Borno štata ziemeļos, mežā tika atrasta vēl viena nolaupītā skolniece.

Teroristiskais grupējums "Boko Haram" mērķis ir Nigērijas ziemeļos izveidot islāma valsti. Konfliktos ar grupējumu nogalināti apmēram 20 tūkstoši cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!