Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Francijas prezidents Emanuels Makrons piektdien telefonsarunā aicinājis Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu "intensificēt" sarunas par Sīrijas konflikta atrisināšanu, paziņojis Makrona birojs.

"Republikas prezidents sacīja, ka viņš vēlas Francijas un Krievijas dialoga turpināšanos un intensificēšanos, lai panāktu mieru un stabilitāti Sīrijā," pēc sarunas paziņoja Makrona birojs.

Makrons ceturtdien paziņoja, ka viņam ir pierādījumi par Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma ķīmisko ieroču pielietošanu.

Sīrijas aktīvistu un palīdzības organizācijas "Baltās ķiveres" un UOSSM sestdien paziņoja, ka Sīrijas valdības spēki uzbrukumā nemiernieku kontrolētajai teritorijai Austrumgutā, netālu no Damaskas, izmantojuši ķīmiskos ieročus un Dumas pilsētā dzīvību zaudējuši vairāki desmiti cilvēku.

Sīrijas režīms un Krievija noraida apsūdzības, ka Damaska operācijā pret nemierniekiem Dumā būtu izmantojusi ķīmiskos ieročus.

Tikmēr Krievija šonedēļ uzlika veto ANO Drošības padomes rezolūcijai, kurā tika aicināts izveidot jaunu mehānismu ķīmisko uzbrukumu izmeklēšanai.

Makrons telefonsarunā ar Putinu pauda nožēlu par šādu Krievijas rīcību.

Savukārt Kremlis paziņojis, ka Putins telefonsarunā brīdinājis Makronu izvairīties no "slikti pārdomātām un bīstamām darbībām" Sīrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!