Foto: Vida Press

Kremļa apgalvojumam, ka Krievijā nav oligarhu, valsts iestādes VTsIOM īstenotā aptaujā piekrituši tikai aptuveni trīs procenti aptaujāto. Savukārt par populārāko oligarhu šajā pašā aptaujā Krievijas pilsoņi nosaukuši Romānu Abramoviču, ziņo "The Moscow Times".

Pagājušajā nedēļā, ASV piesakot jaunu sankciju ieviešanu pret vairākiem zināmiem oligarhiem, tostarp prezidenta Vladimira Putina znotu, Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka Krievijā oligarhu nav. Tikmēr vairāk nekā 94% aptaujas dalībnieku norādīja, ka valstī ir oligarhi. Turklāt nepilni 45% norādīja, ka oligarhi rada kaitējumu valstij, kamēr 9% apgalvojuši, ka tie Krievijai dod labumu.

Futbola kluba "Chelsea" īpašnieks Abramovičs aptaujā izrādījās populārākais oligarhs, kuru kā pirmo nosauca aptuveni 15%. Savukārt otrajā vietā palika jaunākajām sankcijām pakļautais Oļegs Deripaska, kuru nosauca 8%, bet trešais – Mihails Prohorovs, kuru kā ietekmīgāko oligarhu nosauca 7% aptaujāto.

Aptauja notikusi laikā no šā gada 7. aprīļa līdz 8. aprīlim, un kopumā aptaujāti 2000 krievu, teikts aptaujas rīkotāju interneta vietnē. Šie aptaujas rezultāti pēc VTsIOM vadītāja Valērija Fjodorova domām apliecinot, ka negatīvā attieksme pret oligarhiem esot mazinājusies. "Oligarhi mūsdienās tiek uztverti kā esošs, iekšējā uzņēmējdarbībā ietilpstošs elements," viņš norādījis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!