Foto: Kadrs no video

Krievijas televīzijā "Rossija24" raidījuma vadītājs tos Krievijas iedzīvotājus, kuri, baidoties no atomkara ar ASV, "tomēr ļāvušies panikai un plāno iztērēt visus savus iekrājumus", otrdien ieteica būt prātīgiem un iepirkt vairāk ūdens un tos produktus, kas ilgāk saglabāsies.

Raidījumā skatītāji tika pamācīti izvēlēties tādus ilgmūžīgus produktus kā rīsi, auzu pārslas, olīveļļa, cukurs un konservi. Tāpat kā vērā ņemams ieteikums izskanēja sagādāt labi daudz ūdens, kas varot būt nepieciešams gan dzeršanai, gan ēdiena pagatavošanai, gan higiēnas ievērošanai.

Raidījuma vadītājs, reaģējot uz pēdējās nedēļas laikā strauji pieaugušo spriedzi starp Krieviju un ASV Sīrijā notikušā ķīmiskā uzbrukuma dēļ, norādīja, ka patiesā panika gan šobrīd esot jūtama "otrpus okeānam". Kā apliecinājums tam valsts televīzijas raidījumā tika rādīti fragmenti no ASV senāk veidotiem raidījumiem par pasaules gala gaidītājiem, kuri savulaik izbūvējuši gan mazus, gan luksusa klases pazemes bunkurus.

Ķīmiskajā uzbrukumā Sīrijas režīma opozīcijas spēku kontrolētajā Dumas pilsētā bojā gāja vairāki desmiti cilvēku, tostarp daudz bērnu un sieviešu. Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien paziņoja, ka esot iegūti pierādījumi, ka uzbrukums noticis vismaz ar hloru.

ASV līderis brīdinājis Krieviju, kuras armija atrodas Sīrijā autoritatīvā prezidenta Bašara al Asada režīma atbalstam, gatavoties, jo pār valsti nākšot jaukas, jaunas un "gudras" raķetes. Tiesa, pagaidām Tramps devis pretrunīgu ziņojumu, kad tieši uzbrukums varētu notikt. Tikmēr zināms, ka, visticamāk, tajā piedalīsies arī Francija un Lielbritānija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!