Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ungārijas valdošā partija "Fidesz", kura nedēļas nogalē notikušajā parlamenta vēlēšanās izcīnīja divu trešdaļu vēlētāju atbalstu, pirmdien paziņojusi, ka vērsīsies pret organizācijām, kuras cīnās par imigrantu tiesībām, ziņo "Reuters".

"Pēc tam, kad parlaments būs nodibinājies aprīļa beigās vai maija sākumā, pirmajā jaunā parlamenta sesijā mēs varam sākt darbu. Tas ir vajadzīgs valsts interesēm, kas būs "stop Sorosam" likumdošanas komplekts," intervijā radio pirmdien norādījis "Fidesz" pārstāvis. Viņa minētie likumprojekti Orbāna priekšvēlēšanu kampaņā tika izmantoti, lai vienotu sabiedrību pret ārējo "ļaunumu" – Ungārijā dzimušo ASV miljardieri Džordžu Sorosu, kura organizācijas visā pasaulē veicina liberālu politiku, vispārēju domu un preses brīvību, kā arī aicina atvērt visa veida robežas.

No partijas nākošais premjers Viktors Orbāns, kurš sev radījis kristīgās Eiropas glābēja tēlu, tādējādi galvenokārt Ungārijas lauku apgabalos iekarojot ap 2,5 miljonu vēlētāju atbalstu, tādējādi pildītu savu misiju. "Fidesz" par vadošo partiju kļuvusi jau trešo reizi pēc kārtas, kas varētu dot tai varu un leģitimitāti kārtējo reizi mainīt konstitūciju, vēl vairāk saasinot konfliktu starp Budapeštu un Briseli.

"Fidesz" uzvara, visticamāk, ļaus partijai stiprināt saites ar citiem galēji labējiem spēkiem reģionā, nostiprinot Centrāleiropas valstu aliansi, kura iestājas pret kopējo Eiropas Savienības migrācijas politiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!