Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vācijas iekšlietu ministrs Horsts Zēhofers piektdien paziņojis, ka līdz oktobrim tiks atvērti, iespējams, pat pieci jauni centri patvērumu meklētāju izmitināšanai, līdz varasiestādes pieņems lēmumu par viņu tālāko nākotni.

Plānots, ka patvēruma meklētāji šajos centros varēs uzturēties līdz 18 mēnešiem, kuru laikā Vācijas varasiestādes izskatīs viņu lūgumus pēc patvēruma un, ja tie tiks noraidīti, deportēs viņus.

Kritiķi bažījas, ka cilvēku turēšana šādos centros var novest pie vardarbības un traucēs viņu integrēšanos Vācijas sabiedrībā. Kritiķi arī norāda uz faktu, ka patvēruma lūgumu izskatīšana bieži aizņem vairāk nekā 18 mēnešus, kas savukārt nozīmē, ka imigranti var iestrēgt šajos centros uz vairākiem gadiem.

"Mēs sāksim ar izmēģinājuma projektiem, kas neprasa izmaiņas likumos," norādīja Zēhofers, kurš pārstāv kancleres Angelas Merkeles vadīto kristīgo demokrātu (CDU) Bavārijas sabiedrotos - Kristīgi sociālo savienību (CSU). Zēhofers ir solījis paātrināt noraidīto patvēruma meklētāju deportēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!