Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien no amata pienākumu pildīšanas atbrīvojis 11 Iekšlietu ministrijas, Federālās sodu izpildes dienesta, Ārkārtas situāciju ministrijas un Izmeklēšanas komitejas ģenerāļus.

Tāds rīkojums publicēts Krievijas normatīvo aktu oficiālajā vietnē.

Dokumentā uzskaitītas konkrētas atbrīvotās personas, taču nav minēti atlaišanas iemesli.

Līdzīgas kadru maiņas Putins veica jau pērnā gada jūlijā, kad no amata atbrīvoja astoņus ģenerāļus no Iekšlietu ministrijas, Ārkārtas situāciju ministrijas un Federālā sodu izpildes dienesta, skaidro ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Jaunākās atlaišanas notiek divas nedēļas pēc tam, kad traģiskā ugunsgrēkā tirdzniecības centrā Kemerovā gāja bojā 64 cilvēki, tostarp 41 bērns. Putins notikušo nosauca par "noziedzīgu nolaidību".

Saistībā ar Kemerovas ugunsgrēku ir aizturētas piecas personas. Cietušo tuvinieki apsūdz atbildīgos dienestus bezdarbībā. Neilgi pēc traģēdijas izmeklētāji jau secināja, ka tirdzniecības centrā "Ziemas ķirsis" atslēgta trauksmes signalizācija, nav darbojušies smidzinātāji un bijušas nobloķētas ārkārtas izejas. Tāpat neesot notikusi organizēta centra apmeklētāju evakuācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!