Foto: Kadrs no video

Krievijas Pareizticīgās baznīcas patriarhs Kirils pieņēmis lēmumu izraidīt no Maskavas arhimandrītu Venediktu, kurš svētku pusdienu laikā baznīcas telpās dziedājis kriminālo balādi "Murka", ziņo "Currenttime".

Venedikts savā garīdznieka tērpā ar krustu kaklā klasisko noziedznieku dziesmu nodziedājis vienā no Maskavas baznīcām, kad tur notika pasākums par godu brīnumdarošajai Dievmātes ikonai "Trijroce". Video ar arhimandrīta uzstāšanos tika publicēts sociālajos tīklos.

Baznīca pēc notikušā paziņoja, ka garīdznieka rīcība, dziedot zagļu jeb "blatno" dziesmu, ir "ārpus iespējamā un pieļaujamā". Baznīcas maltītē un citu klātbūtnē dziedāt "Murku" ir "zem priestera kārtu valkājoša cilvēka goda", norādīja baznīcā.

Garīdznieks norīkots pamest Krievijas galvaspilsētu un doties uz Tiraspoli, kur atradīsies vadošā bīskapa uzraudzībā, teikts baznīcas paziņojumā. Tiraspole ir galvaspilsētā starptautiski neatzītajai Piedņestras Republikai, kas ar Krievijas atbalstu pastāv Moldovā. Venedikts piederot Tiraspoles diecēzei.

Kādreizējā Padomju Savienībā populārajai kriminālo aprindu romantiskajai balādei "Murka" esot izmantota Latvijā dzimušā un dzīvojušā komponista "tango karaļa" Oskara Stroka melodija. Dziesma radusies Odesā ap pagājušā gadsimta divdesmito gadu sākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!