Netālu no Taizemes galvaspilsētas Bangkokas, katru dienu cauri šauram sliežu ceļam Maeklongas tirgū kursē vilciens, kas vietējiem tirgoņiem nerada it nekādas bailes, noskaidroja BBC.

"Esmu vilcienu vadītājs jau 32 gadus. Pārdevēji Maeklongā zina, kad tuvosies vilciens un laicīgi sāk gatavoties. Tāpat arī vilciena tuvošanās tiek izziņota skaļrunī. Vienīgais, par ko es parasti satraucos, ir tūristi," BBC atklāj Taizemes vilciena vadītājs Kunčorns Patanapongsa. "Man jābūt drošam, ka uz sliedēm tiešām neviena nav," papildina transportlīdzekļa vadītājs.

Šāda aina Maeklongas tirgū dienā novērojama aptuveni astoņas reizes, skaidro medijs. Tirgus pārdevēji atrodas ļoti tuvu sliedēm un ik reizi, kad vilciens tuvojas, viņi savus produktus un citas tirdzniecībā izliktās preces pārvieto pēc iespējas tālāk no sliedēm. Šis fenomens ik dienas pulcē simtiem tūristu.

"Man nav bail. Ir paziņojumi un citas zīmes, kas liecina, ka vilciens tuvojas," atklāj viena no pārdevējām Vanna Rodnikorna. "Mēs esam pieraduši, tā ir mūsu ikdiena," viņa papildina. "Dažiem pārdevējiem ir grozi, dažiem plaukti uz riteņiem, lai vieglāk varētu tos pārvietot, kad tuvojas vilciens," Vanna skaidro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!