Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns svētdien apmeklēja Phenjanā notikušo Dienvidkorejas popmūzikas zvaigžņu koncertu, apliecinot abu Korejas pussalas valstu attiecību uzlabošanos.

Par to vēstīja Dienvidkorejas ziņu aģentūra "Yonhap", atsaucoties uz avotiem Dienvidkorejas Kultūras ministrijā.

Kims koncertā, kas notika Austrumphenjanas Lielajā teātrī, bija ieradies kopā ar sievu un māsu. Koncertu apmeklēja arī Ziemeļkorejas oficiālais valsts galva - Augstākās tautas sapulces (parlamenta) priekšsēdētājs Kims Jonnams. Koncertā piedalījās dienvidkorejiešu popmūzikas un rokmūzikas dziedātāji un grupas. Vēl viens šāds koncerts Phenjanā paredzēts otrdien.

Šie koncerti ir Dienvidkorejas popzvaigžņu atbildes vizīte pēc tam, kad Ziemeļkoreja nosūtīja savus māksliniekus uzstāties Dienvidkorejā Pjončhanas olimpisko spēļu laikā. Iepriekšējo reizi Dienvidkorejas izpildītāji koncertēja Ziemeļkorejā 2005. gadā.

27. aprīlī paredzēts trešais Ziemeļkorejas un Dienvidkorejas samits. Iepriekšējie divi samiti notika 2000. un 2007. gadā.

Šogad iespējama arī Kima Čenuna un ASV prezidenta Donalda Trampa tikšanās, taču vienošanās par to vēl nav panākta un ir atkarīga no Ziemeļkorejas piekāpšanās kodolprogrammas jautājumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!