Foto: AP/Scanpix/LETA

Lielbritānija sestdien paziņojusi, ka apsver Krievijas lūgumu ļaut tās diplomātiem apmeklēt uzbrukumā ar nervus paralizējošu vielu Solsberi cietušo bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa meitu Jūliju.

Krievijas vēstniecība Londonā "uzstāj uz savām tiesībām" apmeklēt 33 gadus veco Jūliju Skripaļu, kura ir Krievijas pilsone.

Lielbritānijas Ārlietu ministrija pavēstīja, ka tās lēmumu ietekmēs tas, vai Jūlija Skripaļa, kura šobrīd atrodas slimnīcā, vēlēsies Krievijas amatpersonu apmeklējumu.

"Mēs lūgumus par konsulāro piekļuvi apsveram atbilstoši mūsu saistībām, ko uzliek starptautiskās tiesības un pašmāju likumi," aģentūrai AFP norādīja Ārlietu ministrijas pārstāve.

Jūlijas Skripaļas tiesības un vēlmes tiks ņemtas vērā, uzsvēra ministrija.

Solsberi slimnīca ceturtdien paziņoja, ka Jūlijas Skripaļas veselības stāvoklis "strauji uzlabojas un viņa vairs nav kritiskā stāvoklī". Šobrīd viņa esot "stabilā" stāvoklī.

Lielbritānijas sabiedriskā raidorganizācija BBC vēstīja, ka uzbrukumā cietusī ir pie samaņas un spējot runāt.

Sergeja Skripaļa stāvoklis joprojām ir kritisks, bet stabils.

Sergejs un Jūlija Skripaļi 4. martā Solsberi tika atrasti bez samaņas uz soliņa parkā. Lielbritānijas varasiestādes uzskata, ka Skripaļiem uzbrukts ar Krievijā izstrādāto nervus paralizējošo vielu "Novičok".

Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons parlamentā skaidroja, ka Krievija uzbrukumu sarīkojusi, lai iebiedētu potenciālos pārbēdzējus, kā arī mobilizētu elektorātu pirms prezidenta vēlēšanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!