Foto: RIA Novosti/Scanpix
Krievijas Ārlietu ministrija piektdien izsaukusi Krievijas diplomātus izraidījušo Eiropas valstu vēstniekus, kuriem tiks iesniegta protesta nota un paziņots par atbildes pasākumiem, teikts ministrijas paziņojumā.

Ministrijā ieradušies vēstnieki no Lielbritānijas, Francijas, Vācijas, Itālijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Čehijas un Slovākijas, kā arī vairāki Eiropas Savienībā (ES) neietilpstošo valstu vēstnieki.

"30.martā uz Krievijas Ārlietu ministriju tiek izsaukti Krievijas Federācijā akreditēto diplomātisko misiju vadītāji no valstīm, kuras spēra nedraudzīgus soļus pret Krieviju, izrādot solidaritāti ar Lielbritāniju tā dēvētās Skripaļa lietas dēļ," teikts ministrijas paziņojumā. "Vēstniekiem tiks iesniegtas protesta notas un paziņots par Krievijas puses atbildes pasākumiem."

Ceturtdien Krievija paziņoja par 60 ASV diplomātu izraidīšanu un ASV ģenerālkonsulāta Sanktpēterburgā darba apturēšanu, atbildot uz 60 tās diplomātu izraidīšanu no ASV un Krievijas konsulāta Sietlā slēgšanu.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paziņoja, ka Maskava spers simetriskus soļus arī pret citu valstu diplomātiem.

Kā ziņots, ASV, 18 ES valstis, tostarp Latvija, kā arī Kanāda un Ukraina saistībā ar Lielbritānijā notikušo uzbrukumu bijušam dubultaģentam Sergejam Skripaļam paziņojušas, ka izraida Krievijas diplomātus. ES un ASV ir vienisprātis, ka uzbrukumu Skripaļam Lielbritānijā, visticamāk, sarīkojusi Krievijas valsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!