Foto: Reuters/Scanpix

Nigērijā, īstenojot 42 reģionālo policijas komandcentru savstarpēju integrācijas programmu, atklāts, ka Āfrikas apdzīvotākajā valstī pastāv vairāk nekā 80 000 "spoku policisti" – dokumentos eksistē viņu amati, kāds saņem viņu algas, bet dabā šādu cilvēku nav, ziņo "Africa News".

Pērn februārī tika uzsākta pāreja uz Integrēto algu un personāla informācijas sistēmu, kuras ieviešanas laikā atklājās, ka valstī 371 800 policistu vietā patiesībā ir tikai 291 685 policisti. Atklājums norāda, ka gadiem budžeta līdzekļus miljoniem eiro apmērā, kas atvēlēti desmitiem tūkstošu neeksistējošu policistu algām, visticamāk, piesavinājušies citi reģionālo komandcentru darbinieki.

Finanšu ministrs Kemi Adeosans medijiem atklājis, ka Integrēto algu un personāla informācijas sistēmas ieviešanas laikā konstatētas darbinieku skaita nesakritības arī citās paramilitārās institūcijās, piemēram, Imigrācijas dienestā, Cietumu pārvaldē, kā arī Nigērijas Drošības un civilās aizsardzības dienestā.

Iepriekš, kad tika izziņota jaunās integrētās sistēmas ieviešana, vairākās lielpilsētās tika rīkoti protesti, cilvēkiem baidoties par algu izmaksu aizkavēšanos. Valdība tomēr apstiprināja tās ieviešanu kā vienu no veidiem kā cīnīties ar korupciju. Valstī vadošā partija "Visu progresīvo spēku kongress" Muhamadu Buhari vadībā 2015. gadā nāca pie varas, solot korupcijas apkarošanu, drošības atjaunošanu un lejupslīdošās ekonomikas izglābšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!