Foto: Picjumbo
Francijā bērniem būs jāiet skolā nevis no sešu gadu vecuma, bet gan trīs, jaunās reformas paziņojis Francijas prezidents Emanuels Makrons.

Kā ziņo BBC, šāds solis Franciju padara par valsti, kurai Eiropā ir viens no vismazākajiem skolā ejošajiem bērnu vecumiem.

Tiesa, jaunās reformas ietekmēs vien nelielu daļu bērnu, jo vairākas ģimenes Francijā savas atvases jau sūta skolā no trīs gadu vecuma. Kā skaidrojis Makrons, šādas pārmaiņas tika ieviestas, lai mazinātu nevienlīdzību izglītībā, jo vecāki Francijas nabadzīgākajos reģionos mazāk grib sūtīt trīsgadniekus skolā.

"Es ceru, ka ar šo prasību, sākot no 2019. gada, mēs varēsim izlabot šo nepieņemamo atšķirību," pauda Makrons.

BBC ir arī apkopojis bērnu vecumus, kad tiem jāsāk skolas gaitas dažādās Eiropas valstīs. Piemēram, Ziemeļīrijā bērniem skola ir jāapmeklē no četru gadu vecuma, bet piecgadniekiem skolā jāiet Kiprā, Lielbritānijā, Maltā, Skotijā un Velsā.

Savukārt no sešu gadu vecuma bērniem skola ir jāapmeklē šādās valstīs - Austrijā, Beļģijā, Horvātijā, Čehijā, Dānijā, Vācijā, Grieķijā, Ungārijā, Islandē, Īrijā, Itālijā, Lihtenšteinā, Luksemburgā, Nīderlandē, Norvēģijā, Portugālē, Rumānijā, Slovākijā, Slovēnijā, Spānijā, Šveicē un Turcijā.

Septiņgadniekiem skolā jāsiek iet Bulgārijā, Igaunijā, Somijā, Latvijā, Lietuvā, Polijā, Serbijā un Zviedrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!