Foto: AFP/Scanpix/LETA
24. martā visā pasaulē jau tradicionāli tika aizvadīta "Zemes stunda", kurā vienmēr spilgti izgaismotajiem tūrisma objektiem un augstceltnēm tika izslēgts apgaismojums.

Akcijas laikā ikviens pasaules iedzīvotājs aicināts, izslēdzot apgaismojumu, simboliski parādīt labo gribu videi draudzīgu paradumu veicināšanā un apliecināt izpratni par klimata pārmaiņām.

Vēstīts, ka ''Zemes stunda'' ir pasaulē lielākā vides akcija, kas tradicionāli notiek martā.

Pasaules Dabas Fonds (WWF) 24. martā aicināja ikvienu Latvijas iedzīvotāju no pulksten 20.30 līdz 21.30 izslēgt gaismu, tādējādi simboliski paužot savu atbalstu planētai Zeme.

Pievienošanās šai pasaulē lielākajai vides akcijai uzsver apņemšanos arī ikdienā dzīvot videi draudzīgākā veidā.

Kā skaidro WWF, akcijas mērķis nav ietaupīt elektrību un tas šādā pasākumā nemaz neesot iespējams. ''Gaismas izslēgšana ir tik pat simboliska kā svecīšu aizdedzināšana Lāčplēša dienā. Skaidrs, ka svecītes iedegšanai nav praktiskas jēgas – tāpēc nepalielināsies aizsardzības budžets vai profesionālās armijas skaitliskais sastāvs. Tomēr tas liek mums domāt par to, kāpēc mums vispār ir sava valsts un ko darīt, lai tā turpinātos. Līdzīgi arī "Zemes stundā". Nav nozīmes izslēgto elektroierīču skaitam, svarīga ir cilvēku apzināta nepieciešamība dzīvot videi draudzīgi,'' skaidro WWF pārstāve Sarmīte Kolāte.

Šogad temats, kam īpašu uzmanību pievērš "Zemes stunda", ir dabas daudzveidībai un centieni meklēt risinājumus – ko un kā darīt situācijā, kad dabas daudzveidība visā pasaulē jau vairākas desmitgades dramatiski samazinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!