Foto: AFP/Scanpix/LETA

Otrdien raķešu apšaudē Damaskas iepirkšanās rajonā nogalināti 35 cilvēki. Tas uzskatāms par vienu no nāvējošākajiem Sīrijas režīma uzbrukumiem, vēsta ziņu aģentūra AFP.

Raķešu uzbrukums sācies kā smaga bombardēšana Austrumgutas austrumos no Damaskas. Valsts mediji ziņo, ka uzbrucēju uguns skārusi arī Džaramanas zonu, kurā bijis pilns ar pircējiem, ieskaitot tos, kuri pirkuši dāvanas Mātes dienai.

Kāds taksometra vadītājs, kurš vēlējies palikt anonīms, stāstījis, ka bijis tuvumā, kad raķete trāpījusi ielā, kur tirgotas lētas drēbes un atradās pārtikas veikali. "Vieta bija pilna ar cilvēkiem, kuri pirka dāvanas Mātes dienai", sacīja 41 gadu vecais vadītājs.

Savukārt kāda medmāsa ziņojusi, ka šāviņi trāpījuši tirdzniecības vietā blakus apsardzes punktam. "Sprādziena mērogs bija biedējoša", viņa sacīja.

Šo Damaskas daļu kontrolē Sīrijas prezidenta Bašara al Asada spēki, un kopš pilsoņkara sākuma 2011. gadā to sargā arī Sīrijas sabiedrotie, totarp Krievijas armija un Irānas atbalstītais Libānas "Hezbollah" grupējums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!