Foto: AP/Scanpix/LETA

Par spīti plānotajai izdevumu samazināšanai, Krievijas militārās spējas necietīs, pirmdien paziņoja šīs valsts prezidents Vladimirs Putins.

"Mums ir ieplānota aizsardzības izdevumu samazināšana gan šajā, gan nākamajā gadā. Tas neizraisīs nekādas problēmas aizsardzības spēju nodrošināšanā," teica Putins, tiekoties ar pārējiem svētdien notikušo prezidenta vēlēšanu kandidātiem. Putins vēlēšanās uzvarēja, pēc Centrālās vēlēšanu komisijas datiem, iegūstot 76,67% balsu.

Krievijas prezidents norādīja, ka "galvenie izdevumi tika veltīti, lai iepriekšējos gados radītu jaunākās bruņojuma sistēmas".

"Mums vienkārši ir nepieciešams dažas [no šīm sistēmām] novest līdz loģiskai pabeigšanai, turpināt sāktās iestrādes, par kurām es vel neesmu runājis," viņš sacīja.

Putins piebilda, ka "tam nepieciešamie līdzekļi jau ir aprēķināti, [mums] tie ir".

Krievijas prezidents arī solīja neizvērst bruņošanās sacensību un veidot konstruktīvas attiecības ar citām valstīm.

"Protams, mums būs jāpievērš nepieciešamā uzmanība tālākai valsts aizsardzības spēju nostiprināšanai. Taču gribu jums uzreiz pateikt - neviens negatavojas izvērst nekādu bruņošanās sacensību," teica Putins.

"Gluži otrādi, mēs domājam veidot attiecības ar visām pasaules valstīm tā, lai tās būtu konstruktīvas. Noskaņosimies paši un noskaņosim visus mūsu partnerus uz dialogu," sacīja Putins.

Viņš piebilda, ka Krievija darīs visu, "lai visas strīdus situācijas [ar citām valstīm] tiktu noregulētas ar politiski diplomātiskiem līdzekļiem".

"Turklāt, protams, mēs (..) vienmēr cīnīsimies par savām nacionālajām interesēm," teica Krievijas prezidents.

Uz tikšanos bija ieradušies visi pārējie septiņi svētdien notikušo vēlēšanu kandidāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!