Foto: AP/Scanpix/LETA

Helsinkos uz sarunām ar ASV un Dienvidkorejas pārstāvjiem svētdien ieradies augsta ranga Ziemeļkorejas diplomāts, un paredzams, ka tiks apspriesta arī ASV prezidenta Donalda Trampa un Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna iespējamā tikšanās, vēsta Somijas plašsaziņas līdzekļi.

Gaidāms, ka Ziemeļkorejas Ārlietu ministrijas ģenerāldirektora vietnieks Ziemeļamerikas jautājumos Čojs Kanirs tiksies ar pensionēto amerikāņu diplomāti Ketlīnu Stīvensu, kas savulaik bija ASV vēstniece Dienvidkorejā, taču ne ar pašreizējām amerikāņu amatpersonām, ziņo mediji.

Šonedēļ uz sarunām Stokholmā bija ieradies Ziemeļkorejas ārlietu ministrs Ļi Jonho, kurš tikās ar Zviedrijas ārlietu ministri Margotu Valstremu. Tomēr, pēc visa spriežot, šajās sarunās nav izdevies pavērt ceļu ASV un Ziemeļkorejas līderu samitam.

Zviedrijai ir diplomātiskās attiecības ar Ziemeļkoreju kopš 1973. gada, un Zviedrija ir viena no retajām Rietumu valstīm, kurai ir vēstniecība Phenjanā. Tā nodrošina konsulāros pakalpojumus Ziemeļkorejā arī Savienotajām Valstīm.

Tramps nesen paziņoja, ka ir gatavs tikties ar Ziemeļkorejas līderi pirms maija beigām. Ja šādas sarunas notiks, gaidāms, ka galvenais tajās apspriežamais jautājums būs Ziemeļkorejas kodolprogramma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!