Foto: stock.xchng

Kanādā divi cilvēki notiesāti par četru sieviešu – radinieču noslepkavošanu, vēsta ''BBC News''.

Muhameds Šafija un viņa sieva Toba Jahja atzīti par vainīgiem savu trīs pusaudžu vecuma meitu un Šafijas pirmās sievas slepkavībā. Arī viņu dēls Heimids nokļuvis apcietinājumā par līdzdalību slepkavībā.

Kad Jahja un Šafija tiks atbrīvoti no cietuma, viņus sūtīs atpakaļ uz dzimteni Afganistānu. Norādījumus devusi Kanādas Robežsardzes aģentūra, tie ierosināti par nopietna nozieguma izdarīšanu. Lēmumu nevar pārsūdzēt.

Tiesa lēmusi, ka visi trīs ģimenes locekļi pavadīs 25 gadus aiz restēm par nepilngadīgo Gites un Saharas, deviņpadsmit gadus vecās Zeinebas un piecdesmit divu gadu vecumu sasniegušās Ronas Amiras Muhamedas noslepkavošanu.

Viņu mirstīgās atliekas tika atrastas 2009. gada jūnijā mašīnā, kas bija nogrimusi pilsētas kanālā Kingstonā, Ontario.

Lietas izskatīšanas laikā 2012. gadā prokuratūra norādīja, ka Muhameds Šafija bijis sadusmojies par to, ka viņa divas vecākās meitas gribējušas satikties ar puišiem, nepakļaujoties viņa noteikumiem.

Viņš palicis aizvien dusmīgāks un nomāktāks saistībā ar savām pusaugu meitām par slepenu attiecību uzturēšanu ar puišiem un ķermeni atkailinošu apģērbu valkāšanu.

Tika konstatēts, ka lēmumu izdarīt četru sieviešu slepkavību provocējusi deviņpadsmit gadus vecās Zeinebas rīcība, aizbēgot uz patversmi.

Trīs slepkavībā vainotie cilvēki pārsūdzēja tiesas spriedumu 2015. gadā un pazuda.

27. februārī Kanādas migrācijas lietu pārvalde (IRC) norādīja, ka Šafijai liegta uzturēšanās pastāvīgajā dzīvesvietā. Jahjai tā tika aizliegta trešdien uzklausīšanas laikā Monreālā.

IRC skaidroja, ka neesot bijusi pieejama informācija attiecībā uz Heimida pavalstniecību.

Šafijas ģimene pameta Afganistānu 1992. gadā. Uz Kanādu viņi devās 2007. gadā. Iepriekš ģimene dzīvojusi Austrālijā, Pakistānā un Dubaijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!