Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vācijas ziemeļu pilsētā Hannoverā sestdien notika kurdu demonstrācija pret Turcijas armijas uzbrukumiem Sīrijas kurdu rajoniem, un trīs demonstranti tika aizturēti pēc iesaistīšanās sadursmēs ar policiju, paziņoja varas iestādes.

Demonstrācijā Hannoverā piedalījās apmēram 11 tūkstoši cilvēku, no kuriem daži apmētāja policistus ar plastmasas pudelēm un draudēja viņiem ar karogu kātiem.

Demonstranti protestēja arī pret Vācijas ieroču pārdošanu Turcijai, skandēja saukli "Vācu tankus ārā no Kurdistānas!" un sauca Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu par "teroristu".

Skaitliski mazākas demonstrācijas notika Ķelnē un Vupertālē, bet netika ziņots, ka to laikā būtu izcēlušies kādi incidenti.

Daži demonstranti vicināja karogus, uz kuriem bija redzams Turcijas kurdu bruņotā separātistu grupējuma "Kurdistānas Strādnieku partija" (PKK) līderis. Policija paziņoja, ka tā mēģinās noskaidrot šo demonstrantu personību pēc videoierakstiem.

Demonstrācijas laika ziņā sakrita ar kurdu Jaungada sākumu.

Pēdējo nedēļu laikā vairākās Vācijas pilsētās ir notikušas kurdu demonstrācijas pret Turcijas armijas ofensīvu Sīrijas kurdu rajonā Afrīnā.

Turcija un tās sabiedrotie Sīrijas kaujinieki 20. janvārī sāka operāciju pret Sīrijas kurdu Tautas aizsardzības vienībām (YPG) Afrīnas rajonā. Ankara uzskata YPG par PKK "teroristisku" atzaru, savukārt Vašingtona sadarbojusies ar YPG cīņā pret džihādistu grupējumu "Islāma valsts" un atzinusi to par efektīvāko spēku šajā cīņā.

Afrīnas pilsētu kopš trešdienas vakara pametuši vairāk nekā 200 000 mierīgo iedzīvotāju, bēgot no Turcijas armijas vadītās ofensīvas pret kurdu kaujiniekiem, ziņoja Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!