Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lielbritānijas policija pēc krievu biznesmeņa Nikolaja Gluškova slepkavības kontaktējas ar krievu trimdiniekiem, lai apspriestu viņu drošību.

Policija un drošības dienesti pārskata savu līdzšinējo viedokli, ka trimdiniekiem pastāv zems risks.

Kā ziņots, Lielbritānijas policija piektdien sāka izmeklēšanu par slepkavību saistībā ar Gluškova nāvi, kurš atrasts nomiris Londonā savās mājās.

"Pēc nāves cēloņu analīzes rezultātiem uzsākta izmeklēšana par slepkavību saistībā ar 68 gadus vecā krievu biznesmeņa Nikolaja Gluškova nāvi," pavēstīja Metropoles policija. "Speciāla nāves cēloņu analīze tika sākta ceturtdien, 15. martā, un šodien mēs saņēmām patologa ziņojumu, ka nāves cēlonis bija spiediens uz kakla."

Gluškovs bija nelaiķa krievu uzņēmēja Borisa Berezovska draugs un darījumu partneris. Viņš pirmdienas vakarā tika atrasts miris savās mājās.

Gluškova nāve ir "ļoti satraucošs notikums", šonedēļ paziņoja uzņēmuma "Hermitage Capital Management" dibinātājs un pazīstamais Krievijas prezidenta Vladimira Putina kritiķis Bils Brauders.

"Savās mājās Londonā miris atrasts vēl viens Putina ienaidnieks no krievu vidus - Nikolajs Gluškovs," tviterī ierakstījis Brauders.

Policija iepriekš pavēstīja, ka nav pierādījumu, kas liecinātu par saistību ar 4. martā Anglijas dienvidrietumu pilsētā notikušo uzbrukumu ar nervus paralizējošu vielu bijušajam Krievijas dubultaģentam Sergejam Skripaļam un viņa meitai Jūlijai.

Berezovskis 2013. gadā tika atrasts miris Londonā savās mājās. Policija uzskatīja, ka viņš izdarījis pašnāvību, taču Gluškovs un citi viņa draugi par to izteica šaubas, savukārt koroners konstatēja, ka jautājums par nāves apstākļiem paliek atklāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!