Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vācijas jaunais iekšlietu ministrs Horsts Zēhofers (attēlā) paudis viedokli, ka islāma reliģija nav piederīga Vācijai, nonākot tiešās domstarpībās ar kancleri Angelu Merkeli, vēsta raidsabiedrība BBC.

"Nē, islāms nepieder Vācijai. Vāciju ir veidojusi kristietība," Zēhofers norādīja intervijā laikrakstam "Bild", skaidrojot, ka valstij nav jāatsakās no savām tradīcijām.

"Musulmaņiem ir jādzīvo ar mums, nevis blakus mums vai pret mums," ministrs skaidroja, uzsverot, ka valstī dzīvojošie musulmaņi pieder Vācijai.

Zēhofers jau sen zināms kā Merkeles patvēruma meklētāju politikas kritiķis, taču jaunās Vācijas valdības koalīcijas vienošanās rezultātā viņš ir kļuvis par iekšlietu ministru.

Viņa komentāri tiek skaidroti ar centieniem pārvilināt galēji labējās partijas "Alternatīva Vācijai" (AfD) vēlētājus.

Angela Merkele sevi ātri distancēja no Zēhofera izteicieniem. Viņa uzsvēra nepieciešamību pēc reliģiju līdzāspastāvēšanas.

"Mūsu zemi ir ļoti iespaidojusi kristietība un ebreju ietekme, bet tajā pašā laikā četri miljoni musulmaņu dzīvo Vācijā, un viņi praktizē savu reliģiju šeit, un šie musulmaņi arī pieder Vācijai, tāpat kā viņu reliģija, islāms, arī pieder Vācijai," teica Merkele.

2015. gadā, Vācijā pieņemoties spēkā pret imigrāciju vērstajiem protestiem, Merkele paziņoja, ka, viņasprāt, islāms ir daļa no Vācijas, atsaucoties uz bijušā prezidenta Kristiāna Vulfa vārdiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!