Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ziemeļkorejas ārlietu ministrs Ļi Jonho ieradies negaidītā vizītē Zviedrijā, ziņo mediji. Mediji norāda, ka Ļi došanās uz Zviedriju, iespējams, saistīta ar Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna potenciālo tikšanos ar ASV prezidentu Donaldu Trampu.

Ļi ceturtdienas vakarā ieradās Stokholmā ar tiešo avioreisu no Pekinas un pavadīja vairākas stundas Zviedrijas Ārlietu ministrijā. Pēc tam viņš atgriezās Ziemeļkorejas vēstniecībā. Plānots, ka Ļi šodien turpinās sarunas ar Zviedrijas ārlietu ministri Margotu Valstremu.

Zviedrijas Ārlietu ministrija paziņojusi, ka sarunas koncentrēsies uz Zviedrijas konsulārajiem pienākumiem, pārstāvot ASV, Kanādas un Austrālijas intereses, taču tiks pārrunāta arī drošības situācija Korejas pussalā. Ministrija arī paziņojusi, ka sarunu komunikē tiks publicēts piektdien pēc tam, kad Ļi būs ticies ar Zviedrijas ārlietu ministri.

Zviedrijai ir diplomātiskās attiecības ar Ziemeļkoreju kopš 1973. gada, un Zviedrija ir viena no retajām Rietumu valstīm, kurai ir vēstniecība Phenjanā. Tā nodrošina konsulāros pakalpojumus Ziemeļkorejā arī Savienotajām Valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!