Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Bijušais Venecuēlas iekšlietu ministrs Migels Rodrigess Torress otrdien tika aizturēts par to, ka esot plānojis sašķelt bruņotos spēkus, paziņoja valdība. Prezidents Nikolass Maduro ir apsūdzējis Rodrigesu Torresu saistībā ar labējās opozīcijas plāniem viņu gāzt.

"Viņš tika meklēts par iesaistīšanos darbībās pret mieru. Viņš piedalījās sazvērestībās ar ļauno nolūku uzbrukt mūsu bruņoto spēku monolītajai vienotībai," teikts valdības paziņojumā.

Rodrigesa Torresa aizturēšana notikusi pirms 20. maijā paredzētām prezidenta vēlēšanām, kuras boikotē opozīcija. 54 gadus veco Rodrigesu Torresu aizturēja izlūkdienesta aģenti kādā Karakasas viesnīcā, kad viņš teica runu pasākumā, kuru rīkoja pret valdību noskaņotas aktīvistes.

Bijušais armijas ģenerālmajors Rodrigess Torress bija izlūkdienesta vadītājs Ugo Čavesa prezidentūras laikā, bet no 2013. līdz 2014. gadam bija iekšlietu ministrs Maduro administrācijā. 1992. gadā viņš piedalījās Čavesa vadītā puča mēģinājumā.

Pēdējā gada laikā Rodrigess Torress vadīja ar Maduro neapmierinātu kreiso spēku kustību. Otrdien teiktajā runā viņš aicināja vēlēšanu iestādes ievērot konstitūciju un garantēt, lai prezidenta vēlēšanas būtu brīvas un godīgas. Pērn intervijā ASV ziņu aģentūrai "Associated Press" Rodrigess Torress apsūdzēja Maduro Venecuēlas ekonomikas sagraušanā, kritiķu apklusināšanā un valdības atbalstītāju vardarbības pieļaušanā.

Neraugoties uz Rodrigesa Torresa mēģinājumiem parādīt sevi kā kreisu opozicionāru, daudzi labēji konservatīvās opozīcijas pārstāvji viņu apsūdz cilvēktiesību pārkāpšanā, kad 2014. gadā viņa vadītā Iekšlietu ministrija aizturēja desmitiem protestētāju pret Maduro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!