Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Venecuēlas opozīcija ceturtdien paziņoja par jaunas kustības izveidošanu ar mērķi mobilizēt pilsoņus pret 20.maijā paredzētajām prezidenta vēlēšanām, kurās prezidents Nikolass Maduro balotēsies uz otru sešu gadu termiņu un kuras opozīcija ir nosaukusi par nedemokrātiskām.

Jaunā kustība "Plašā fronte par brīvu Venecuēlu" pieprasa "brīvas un godīgas vēlēšanas", kā arī politieslodzīto atbrīvošanu un trimdā devušos opozīcijas politiķu netraucētu atgriešanos, teikts opozīcijas paziņojumā.

Jaunā kustība, kas izveidota ap galveno opozīcijas aliansi "Demokrātiskās vienotības apaļais galds" (MUD), cenšas mobilizēt arodbiedrību biedrus, studentus, akadēmiskās un reliģiskās grupas, kā arī disidentus no Maduro sociālistu partijas.

Kustība paziņoja par protesta demonstrāciju rīkošanu 12. un 17.martā. Jau ziņots, ka valdība atlika prezidenta vēlēšanas no 22.aprīļa uz 20.maiju pēc opozīcijas sūdzībām, ka tai nav laika sagatavoties šīm vēlēšanām. Vienā dienā ar prezidenta vēlēšanām notiks arī reģionālās un vietējo pašvaldību vēlēšanas.

Prezidenta vēlēšanu atlikšana tomēr nepārliecināja MUD atteikties no sava aicinājuma boikotēt šīs vēlēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!